Geplaatst op Geef een reactie

Bloem van Molino Vigevano

Wij zochten een tester voor wellicht onze nieuwe bloem. En naar een vraag op onze Instagram pagina hebben wij Paolo Russo uitgezocht als geschikte tester. Hij is een designer en food enthusiast. Onderstaande zijn bevindingen op de Pasta Flour., met foto’s natuurlijk.

De 3 types bloem

Hier mijn bevindingen van de eerste test. Ik ben met de pasta bloem gestart. 

Om goed te kunnen testen heb ik het recept gevolgd. Dit hield in 500gr bloem + zelf toevoegen 5 verse eieren en een beetje fijn zeezout.

Nadat ik alles in een kom samengevoegd had begon ik met het kneden. Het kneden begon goed maar na een minuut of vijf voelde het vrij droog aan stug aan. Op dat punt heb ik het af gedekt en 20 minuten laten rusten om soepeler te laten worden. Na 20 minuten was het deeg iets makkelijker kneedbaar en heb ik nog een minuut of vijf met natte handen verder gekneed tot een mooi homogeen deeg ontstond. 

Vanaf hier schrijft het recept voor om het 30 minuten in plastic folie te laten rusten. Na deze rusttijd heb ik het deeg in vieren verdeelt en door de pasta machine gehaald. Beginnend op standje 1 en eindigend op standje 6. De vellen heb ik vervolgens een minuut of tien laten drogen. Als laatste stap heb ik de pastavellen door de dikke tagliatelle vorm gedraaid. De gevormde tagliatelle vervolgens voorzien van een beetje bloem om plakken te voorkomen en klaar gelegd voor de pasta Carbonara.


Naar mijn inziens was het deeg wat droog en moeilijk te verwerken met de hand. Dat kan liggen aan de grote of hoeveelheid eieren. Dit is op te lossen door een extra ei toe te voegen of een klein beetje water. Ik heb zelf telkens mijn handen een beetje nat gemaakt en door gekneed tot ik de juiste consistentie kreeg.

Het resultaat is een heel stevig en goed te verwerken deeg. Het heeft niet geplakt en veert mooi terug als je het indrukt. De smaak is heel goed en heerlijk al dente te koken met een goede beet. Mijn oordeel is dat het een goede kwaliteit bloem is.

De volgende twee testen met het brood en pizzabloem zullen snel volgen! 😍

Saluti,

Paolo Russo en Team Woarst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *